Seftali Kokan Bir Yaz - Jodi Lynn Anderson

Tam bir baş belası olan Murphy İçine kapanık, masum Birdie ve sosyetik güzel Leeda... Birbirlerinden her anlamda farklı olan Murphy, Birdie ve Leeda'nın hayatları hiç beklemedikleri bir şekilde bir yaz Darlington Şeftali Bahçesi'nde kesişir. İlk başlarda her ne kadar üçü de birbirinden uzak durmaya çalışıp birbirlerine karşı soğuk olsa da zamanla aralarında hiç kimsenin ya da hiçbir şeyin kolay kolay koparamayacağı bir bağ oluşur. Acaba bu bağ, bu üç genç kadının hayatındaki sorunları da çözmelerinde etkili olacak mı, dahası içlerindeki hissettikleri boşluğu doldurmaya bu bağın gücü yetecek midir?

Bu yaz diğer yazlardan çok farklı olacak! 

Şeftali Kokulu Bir Yaz, "arkadaşlar güzeldir" sözünün altının çizildiği, bütün farklara rağmen insanın birbirine tutunmasının değerini gösteren sıcacık ve samimi bir 
öykü.





Şeftali Kokan Bir Yaz, Novella Dinamik’ten çıkan ilk kitap ve yayınevi gerçekten özenilmiş, sevimli bir kitap ile açılış yaptı. Zaten kitabı ilk gördüğünüz kapak sizi çekiyor. Ciltli, sayfa kenarları pembe ve şeftali kokuyor. Tüm bu özelliklere rağmen fiyatı da gayet uygun. 



Kitabın konusuna gelecek olursak; Murphy, Birdie, Leeda birbirlerinden tamamen farklı kişilik özelliklerine sahip üç kız. Birdie’nin babasının şeftali bahçesi var ve burada vakit geçirmekten çok keyif alıyor. Annesi, onu ve babasını terk ettiği için birçok şeyin sorumluluğunu almak zorunda kalıyor bizim sevimli kızımız. Murphy, annesinin erkek arkadaşlarından bıkmış, annesi gibi erkeklerin oyuncağı olmak yerine onları oyuncağı yapan bir kız. Ayrıca başına da iş açma derdinde. Bir gün çılgınlık yapıp şeftali bahçesine giriyor ve Birdie’nin evinden bir şişe nane likörü çalıyor ama şanstır ki bahçenin sahibi Walter onu yakalıyor. Kamu cezasına çarptırmak yerine bahar tatilinde Darlington Şeftali Bahçesi’nde çalışma cezası veriyorlar. Diğer yandan Leeda, ablasının gölgesi olmaktan bıkmış, her zaman annesinin gözünde ikinci planda olduğunu hissediyor. Ailesi bahar tatilinde kuzeni Birdie’nin yanında şeftali bahçesinde çalışacağını söylediğinde küplere biniyor. Ve böylece bu üç kızın yolları kesişiyor. 


Kitabın kurgusu çok basit aslında. Birçok şeyi önceden tahmin edebiliyorsunuz. Ama bunlar beni sıkmadı. Tam tersine okurken oldukça keyif aldım. Kızların karakterleri çok zıt ama bunun arkadaş olmalarına engel olmadığını görmek, ortak noktalar bulmalarını okumak çok eğlenceliydi. Ayrıca bu kitapta dostluğa ek olarak aşkı da okuyorsunuz. Gerçek aşkı… Rex ve Enrico, Şeftali Kokan Bir Yaz'ı güzel kılan diğer iki karakter. 

Kısacası tam bir yaz kitabı. Kafanızı dağıtacak, sevimli, komik… Beklentilerinizi çok yüksek tutmazsanız okurken daha çok keyif alırsınız. Eğer işiniz yoksa rahatlıkla bir günde bitirirsiniz. Bu türdeki kitapları araya sıkıştırmak güzel oluyor.



Bu arada bizim kapak yabancı edisyonlardan daha güzel olmuş :)






Yorumlar

  1. Merhabalar :) Kapaktaki şeftali ağacı ve kapağın renkleri "al beni oku" diyor . Sırf bu yüzden bu kitabı okumak istiyorum. Kitap yorumun içinde teşekkürler :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar