Kaplan Laneti - Colleen Houck


Ölmek üzereydim. 
Biliyordum. 
En azından artık acımıyordu. 
Sadece, onu sevdiğimi söylemek istiyordum.
Ama sonra birden karanlık beni ele geçirdi..

"Tatlı bir aşk hikâyesi ve kalbinizi sıkıştıracak bir macera. Daha ilk birkaç sayfada kendimi çığlık çığlığa tırnaklarımı yerken buldum. Kısacası, Kaplan Laneti sihirli!"
-Becca Fitzpatrick New York Times çoksatarı yazar-


Yazar : Colleen Houck
Çevirmen : Can Besen
Yayınevi : Artemis









Kitap yüzyıllar önce Hindistan’da yaşayan Prens’in kardeşi tarafından ihanete uğramasıyla başlıyor ve bu ihanet sonucunda her iki kardeş de lanetleniyor. Daha sonrasında günümüze dönüp ana karakterimiz Kelsey ile tanışıyoruz. Kelsey ailesini kaybetmiş ve koruyucu ailesiyle birlikte yaşayan on yedi yaşında bir genç kız. Yaz tatilinde çalışmak için iş aramaya başlar. Ve sonuç olarak sirkte iki haftalığına çalışabileceği bir iş bulur. Görevi etrafı temizlemek ve sirkin gözdesi Dhiren adındaki kaplan ile ilgilenmek.


Kelsey kaplanı ilk gördüğü anda onunla aralarında farklı bir bağ olduğunu hisseder. Zamanını Dhiren ile geçirmeye başlayıp bizim uysal, mavi gözlü kaplanımıza kitaplar okumaya başlar. Aralarındaki bağ gittikçe güçlenir. Daha sonrasında Hindistan’dan gelen yaşlı bir adam Dhiren’i satın almak için sirke gelir. Bay Kadam yol boyunca Dhiren’le ilgilenmesi ve Dhiren Hindistan’a alışan kadar birkaç gün yanında kalması için Kelsey’e onlarla gelmesini teklif eder. Kelsey, Dhiren’i henüz bırakmak istemediği için Bay Kadam’ın teklifi kabul eder ve Hindistan’a yolculuğa çıkarlar. Ve bundan sonra Kelsey olayın bilinmeyen yüzlerini yavaş yavaş öğrenir. Aslında Dhiren lanetlenmiş bir Hint prensidir. Ve bu laneti kaldırabilecek tek kişi de Kelsey’dir. 


Bu kitap sayesinde Hint mitolojisiyle tanışmış oldum ve çok ama çok beğendim. Olayların akışı ve aksiyon yerindeydi. Ne uç noktalarda ne de dipte… Yolculuklarında yaşadıkları şeyler çok güzel ve heyecan vericiydi. Neler olacağını büyük bir merakla okudum. Ren ve Kishan acayip renkli ve eğlenceli karakterlerdi. İki kardeşe de bayıldım. Egzotik erkekler işte ne yaparsın <3333 Yani beklentilerimin büyük bir kısmını karşıladı. Tek sıkıntı Kelsey… Bazı şeyleri çok normalmiş gibi karşıladı. İnsan bir şaşırır yahu ! Çok çabuk sindirdi anlatılanları ve yaşananları. Kitabın sonundaki davranışları da beni sinir etti. Yaptıklarının açıklaması da acayip saçmaydı. Cinnet geçirmeme az kalmıştı. Herşey ne güzel ilerliyor işte. Ne diye olayların akışını değiştiriyorsun ki ?! Turp murp dedi, işte o zaman bu kızda özgüven namına birşey olmadığını anladım. Umarım seri boyunca değişim geçirir de şu sığ düşüncelerinden kurtulur. 



Neyse daha fazla uzatmayayım en iyisi. Kısacası ben kitabı sevdim. Kurtadam, vampir, düşmüş melekler dışında kaplanları okumak farklı ve güzel bir deneyimdi. İkinci kitabı merakla bekliyorum ! 

Umarım yorumumu beğenmişsinizdir. Kısa sürede görüşmek dileğiyle !!!


Yorumlar

  1. Artemis yayınlarına sordum ne zaman çıkat diye bir cevap gelmedi :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar